Wie is online

Onze sponsoren

Advertisement

Hoofdmenu

sponsoren

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Text vergroter

Larger FontSmaller Font

Home arrow Over ons arrow Historie
Historie Afdrukken E-mail

Een stukje geschiedenis

“Buurtvereniging Helpt Elkander is opgericht in november 1951 en wordt voortgezet voor onbepaalde tijd”.

Dit is terug te vinden in de oprichtingsakte opgemaakt bij notaris Duysens te Tegelen dd. 02 juni 1982.

“Namens de buurtvereniging zijn hierbij aanwezig: 1. De heer Peter Casper Joannes Janssen; 2. De heer Jacobus Martinus Maria Geraads en 3. Mevrouw Petronella Maria Brauer-Boots.”

“De vereniging heeft ten doel het bevorderen van de goede verstandhouding, de onderlinge samenwerking en contacten in de buurtgemeenschap, welke betrekking heeft op de buurt, in de gemeente Belfeld, waarvan de straten zijn gelegen in een zodanig gebied, zoals op de aan de acte vastgehechte situatietekening rood omlijnd is aangegeven. De vereniging tracht dit doel te bereiken door ondermeer: het organiseren van diverse recreatieve en creatieve activiteiten; het scheppen van gelegenheid voor de leden om elkaar te ontmoeten; het vertegenwoordigen van de buurt bij diverse evenementen en het behartigen van haar belangen bij de overheid en anderen.”

Zo luidt de officiële tekst uit bovengenoemde oprichtingsakte. Nu, 56 jaar na dato kan geconstateerd worden dat we dit doel nog altijd nastreven. We organiseren nog altijd recreatieve en creatieve activiteiten, we scheppen nog altijd gelegenheid om elkaar te ontmoeten (we hebben dit zelfs versterkt door het aantrekken van het Patershuuske) en we vertegenwoordigen nog altijd de buurt bij diverse gelegenheden. Er is destijds dus goed nagedacht over de zin van het oprichten van deze buurtvereniging.

In 2001 hebben we op grootse wijze het 50 jarig bestaan van de buurtvereniging gevierd en inmiddels gaan we ons opmaken voor het vieren van ons 60 jarig bestaan. Hiermee zijn we één van de oudste buurtverenigingen uit de gemeente Venlo en tevens ook één van de grootste. Volgens onze laatste telling van 01 maart 2007 hebben we ruim 525 leden verdeeld over 190 gezinnen.
Tevens hebben we in 2001 het beheer gekregen over het voormalige hondenterrein, gelegen in het Patersbosje tussen Belfeld en Reuver. De hondenvereniging werd in dat jaar opgeheven en hebben wij onze interesse kenbaar gemaakt bij de eigenaar van de grond, de fabriek Koramic in Belfeld. Na lange onderhandelingen heeft de gemeente deze grond aangekocht en ons het beheer ervan gegeven. Op deze plak, de Patersplak genaamd staat het kleine blokhut, ’t Paterhuuske genaamd. Deze blokhut dient nu als thuisbasis voor tal van activiteiten voor onze buurtvereniging. Tevens bestaat de mogelijkheid voor andere verenigingen uit onze gemeente om de Patersplak met het Patershuuske te huren om activiteiten te ontplooien.

 

NieuwsflitsZaterdag 18 juni

Fietstocht met BBQ

Evenement gaat niet door!!!Omlaag

Diashow

Polls

Mijn favoriete activiteit is...
 

Tijd datum

Maanstand

The Other Phase Of The MOON: Visit the project’s site
"Waxing Crescent"
The Moon is "Waxing Crescent"

Telling v.a. 27-09-2007

Bezoekers vandaag: 5
Bezoekers totaal: 484451
Pagina's vandaag: 46
Pagina's totaal: 2002751
© 2022 Buurtvereniging Helpt Elkander Belfeld
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.